Vijfhonderd jaar tassengeschiedenis in Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje laat vijfhonderd jaar aan tassengeschiedenis zien. Van een geitenleren buidel uit de zestiende eeuw tot de tas van Madonna. Dit is uniek in de wereld! Sinds 2007 is het museum gevestigd in een monumentaal pand aan de Herengracht.

Tassenmuseum-Hendrikje

5000 tassen

Inmiddels heeft Tassenmuseum Hendrikje vijfduizend tassen in haar bezit. Zo ontdek je het verhaal van de tas vanaf de Middeleeuwen. Naast tassen uit de 15e tot en met de 21ste eeuw zijn er ook tassen te zien van hedendaagse ontwerpers en designers. Bewonder buidels, dijzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, koffers, avondtasjes en hand- en schoudertassen van bekende modehuizen en ontwerpers, zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Zo ontdek je dat achter elke tas een verhaal zit, over bijvoorbeeld de emancipatie van de vrouw of de ontdekking van nieuwe materialen.

Stijlkamers

Naast prachtige tassen bewonderen zijn er in Tassenmuseum Hendrikje ook twee prachtige stijlkamers uit de zeventiende en achttiende eeuw te zien, en een bijzondere historische tuin om heerlijk in rond te dwalen. Ontdek eerst de collectie en geniet daarna van een luxe high tea, lunch of een koffiearrangement. Scones met clotted cream en jam, sandwiches en warme hapjes: om je vingers bij af te likken. De stijlkamers kunnen ook verhuurd worden voor een diner, borrel, vergadering en bruiloft.

Na het bezoek aan het museum staat in de museumwinkel een bijzondere collectie tassen te wachten om wél meegenomen te worden naar huis.Bezoek www.tassenmuseum.nl »

Vijfhonderd jaar tassengeschiedenis in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam leent zich ook goed voor een vriendinnendag, high of afternoon tea en workshop. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Bekijk samen tassen

Bezoek het museum aan de Herengracht

Bekijk samen tassen

Bekijk samen tassen

Bekijk samen tassen

Vijfhonderd jaar tassengeschiedenis

Bekijk samen tassen

Prachtige stijlkamers

Bekijk samen tassen

Vijfduizend tassen